Entertaiment · Lifestyle

Varoituksen sananen

Meillä oli paikallislehdessä jo juttua siitä kuinka korttitietoja on kopioitu ja käytetty väärin eli tilit tyhjäksi jossain saharassa. Skimmauslaitteet on yleensä asennettu bensa-asemille ja mieluusti kylmille sellaisille.

Joo, oon näistä itsekin tiennyt jo mutta nytpä napsahti omalle kohdalle. Sinne meni rahat, olishan noille ollut muutakin käyttöä. Josko tästä nyt viisastuisi sen verran ettei enää tankkaa automaatilla vaan maksaa sisälle tai käteisellä. Täällä Keski-Suomen alueella on lehden mukaan ainakin 40 tapausta alkaen 2017. Mekin on tankattu 22.2.18 ja eilen oli tililtä lähtenyt rahat. Tarkkailkaa tiliänne, jos on epäilyttäviä siirtoja niin pankkiin yhteyttä ja rikosilmoitusta poliisille. Danske Bankissa ja Nordeassa ainakin saa asetettua kortille maan missä korttia voi käyttää, käykää laittamassa asetukset kuntoon. Ja omat yhteystiedot kanssa, miehelle olivat pankista yrittäneet soittaa mutta olikin vanha numero siellä.

1522239035002Oman tilini kävin nostamassa tyhjäksi ennen kortin kuolettamista jotta on edes rahaa ostaa ruokaa (ja ettei vaan lähde rahaa indonesiaan). Kivat pääsiäispyhät edessä. Ja on todella omituista kun ei ole korttia, tilikin kerkee tulla ennen uutta korttia mutta eihän täällä ole pankissa sellaista palvelua että voisi käteistä nostaa. Mielenkiintoiseksi menee meidän seuraavat pari viikkoa.