Entertaiment · Lifestyle

Suuntana käsivarsi

Nivajoelta lähtiessä pohdittiin taas että lähdetäänkö kotia kohti vai mitä? No päätettiin sitten lähteä kiertämään käsivarsi. Eihän meillä kiire minnekään ole.

Ajettiin Angelin läpi, ei paras ratkaisu mutta nyt on nähty sekin. Oli nimittäin hiekkatietä lähemmäs sata kilsaa. Ja vaunun ovea ei tietenkään oltu vielä keretty tiivistellä (tai tehdä uutta ovea), voitte kuvitella sen hiekkapölyn määrän vaunussa, huoh.

Ekalle yölle etsimme sopivaa puskaparkkia. Löydettiinkin sellainen Kittilästä, iso levähdys paikka eikä ketään siellä. Mies lähti käyttämään koiraa ja kattomaan vähän ympäristöä, hyvä että katselikin, löyty pieni joki siitä reunasta. Vaunu parkkiin joen viereen.

Vaunun siivous ja muutamia huoltotöitä, aggregaatti päälle jotta sai akun ladattua. Akku kestää yllättävän pitkään kun siihen on kytketty pelkkä jääkaappi. Tartteis tehdä testi ja kattoa montako vuorokautta kestää että on akku ihan tyhjä.

Muutamia maisema kuvia, kyllä vaan on Norja ja Ruotsi niin lähellä.

Meidän karavaanari koirat. Poroja kun näkyi, Saga yritti ikkunasta päästä moikkaamaan heitä. Saga näyttää ihan korvattomalta tuossa peili kuvassa, harmi etten saanut video pätkää kun korvat lepatti tuulessa 🙂

Matka jatkuu ja mentiin siitä Kilpisjärven retkeilykeskukseen. Menin ”respaan” ilmoittautumaan ja huomasin kyltin joka kertoi että kaikki mökit ja huoneet täynnä. Mieleen hiipi ajatus että onkohan kaikki tolppa paikatkin, onneksi vapaita löytyi. Vaunu parkkiin ja ihmettelemään, harmittaa ettei tullut kuvia napsittua kuin satunnaisia. Toisena päivänä mies lähti kiipeämään Saana tunturin päälle, ite jäin vaunuun koirien kanssa. Ei mun kunto olis kestänny, neljä kilometriä jyrkkää ylämäkeä, kuolema olis tullut. Tein aikani kuluks kynsihuollon, joo kyllä, mulla on kynsikamat mukana 🙂 Kurkkasin ikkunasta ulos, jahas, porothan siinä kipittää tiellä. Kamera käteen ja äkkiä ulos.

Näillä poroilla oli oma ”talli paikka” leirintäalueen vieressä olevassa ladossa (tms). Oltiin koirien kanssa ilta lenkillä, kun löydettiin tämä porojen mesta. Porot ei tykännyt kun jäätiin toljotteleen niitä, ensin niitä tuli sieltä kaksi ja sitten niitä olikin jo useampi. Saga oli lähdössä samantien vaunuun takasin. Huvittavaa, ensin Saga autossa uhittelee niille ja sitten kun  pääsee tutustumaan niin on kiire karkuun 😀

Saanen esitellä: joogaava poro 😀

1532020529054