Entertaiment

Suru on kunniavieras

 

Vain elämää sarjassa Kaija Koo esitti tämän kyseisen biisin, joka otti ja riipaisi syvältä sydämmestä. Ja nyt mitä enempi tätä oon kuunnellu, sen kauniimmaksi se muuttuu. Sanat tulee lähemmäs omaa elämää. Isäni kuoli 12.11.2014, valitettavasti osunnut isänpäivälle. Ja minulle vielä rakkaampi pappani kuoli 26.11.2017. Joten kyllä: ”Eikä sun vieraasi asumaan jäänyt, lähti se muualle matkaan. Vielä se tulee, mennäkseen jälleen lähemmäs kuin aavistatkaan.” 

Pappani oli toki jo vanha eli oli ihan luonnolinen kuolema. Viimeisen viikon hän vietti sairaalassa ja onnekseni pappa jaksoi odottaa että kerkeän hänet näkemään. Perjantaina kävin häntä katsomassa ja sunnuntai aamuna enkelit hakivat hänet, hänen nukkuessaan.

”Surua kyynelin kastella täytyy, jotta se puhkeais kukkaan. Helli ja hoivaa, varoen vaali, ettei se menisi hukkaan.

Pois älä oveltas käännytä koskaan, suru jos koputtaa, milloin pyydä se sisälle, syötä ja juota, tarjoa yösija silloin.

Sitten kun kukkanen kesän on nähnyt hajoo se maahan, on multaa. Näet sen silti kukkana aina, muistot on kalleinta kultaa. Eikä sun vieraasi asumaan jäänyt, lähti se muualle matkaan. Vielä se tulee, mennäkseen jälleen lähemmäs kuin aavistatkaan.

Se, mitä kunniavieraasi kertoo kätke se sydämees tarkoin. Ei niitä oppeja kirjoista löydä, et ostaa voi miljoonin markoin.

Itkuja varten on ihmisen silmät, vierikää kyyneleet. Tuleehan tuolta se toinen päivä, kun on kepeät askeleet.

Sitten kun kukkanen kesän on nähnyt hajoo se maahan, on multaa. Näet sen silti kukkana aina, muistot on kalleinta kultaa. Eikä sun vieraasi asumaan jäänyt, lähti se muualle matkaan. Vielä se tulee, mennäkseen jälleen lähemmäs kuin aavistatkaan.”

(http://lyrics.fi/jenni-vartiainen/suru-on-kunniavieras)

Mummo ja pappa on olleet naimisissa n.64 vuotta, kovasti pelkään kuinka mummon käy kun kaikki nämä hautajais asiat yms… on hoidettu. Onhan noita pariskuntia missä toinen puolisko menehtyy perässä ”sydän suruihin”.

Meillä ei siis ole joulu ilon juhlaa, emme vietä joulua ollenkaan, ei mitään koristeluita. Ainoa asia minkä voi yhdistää joulun aikaan on kynttilät ja glögi. Muuten ei päivä erotu muista ollenkaan.

Hyvää joulun odotusta ja valmistelua heille jotka sitä viettävät.