Entertaiment

Some kiehuntaa

Nyt kiehuttaa, korvat savuaa. Liityin facessa ryhmään jossa on samasta ongelmasta kärsiviä ihmisiä. Enpä kerennyt siellä kauan olla kun alkoi tulla yypeeltä noottia.

Yritin aloittaa keskustelua ärtyvästä suolesta, jos jollain olisi luontaistuote puolelta jotain kokeilemisen arvoista vinkkiä. Laitoin yhden linkin jotta saisin erilaisia ajatuksia vaihdettua, sehän lähti sieltä välittömästi. Lääkärit kirjoittaa kortisoni kuuria ja kehottaa ottamaan imodiumia. Ei hyvä homma pidemmän päälle, mun kroppa ei ainakaan rakasta kortisoni kuureja. Keskustelu tyssäs heti alkuunsa koska, ”funktionaalinen lääketiede ei kuulu tämän ryhmän aihepiiriin” WAAAAT????? Kuitenkin joku toinen oli kerennyt vihjaista Tri Tolosen berberiinistä, kiitos siitä. No sekin viesti lähti liukkaasti menemään kun siitä mainitsin.

Yypee itse saa kuitenkin linkittää ravitsemusterapeutin blogi-tekstejä vuodelta 2013. Salli kuitenkin mun linkittää samasta lähteestä vuonna 2017 uuden, päivitetymmän version. Uudessa tekstissä oli siis samoja asioita mitä itse linkitin aiemmin. Mutta kun mun aiemmin laittamani linkki ei ollut ravitsemusterapeutin kirjoittama tai kooste muiden tutkimusten pohjalta.

Jälleen kertasin sääntöjä, mitä ei montaa ole. Kielletyn listalla oli vaihtoehtoisista hoitomuodoista keskustelu. Okei. Ryhmä keskittyy lääketieteen tuntemaan ärtyvän suolen oireyhtymään ja lääketieteellisiin hoitomuotoihin. Voi jeesus sanon minä. Ryhmä on tarkoitettu tarkoitettu vertaistukikeskusteluun ja kokemusten vaihtoon. Okei. Onko tämä vertaistuki sitten sitä että kerrotaan paskan koostumusta ja kuinka kipeä kukakin on ja mikäköhän se lääke on joka parantaa, koska luontaistuotteistahan ei saa puhua. Ihme ettei ruokavaliokin ollut kiellettyjen listalla, oli kylläkin mainittu että ruokavalio ei ole fakta. Yypeehän on aina oikeassa, mitä sitä vastaan väittämään. Huomaako että hieman kiehuttaa?

Arvatkaapa oonko enää siinä ryhmässä? Voin kertoo etten ole. Mitä tekee ryhmässä jossa ei voi toisten kanssa vapaasti puhua asioista mitkä auttaa, mistä voisi olla hyötyä, saada vertaistukea? Löydän kyllä edelleen kaapistani kortisonit tarvittaessa.

Jos jollain samaa ongelmaa putkiston kanssa, niin saa ihan vapaasti vinkata vinkki vitosen ja erilaisista luonnontuotteista SAA kertoa. Keskustelu on hyvästä ja hyvien vinkkien jakaminen parasta.

Tässä oikein kuvaava kuva 🙂 Olen puhunut Ugh!

FB_IMG_1514196446142