Uncategorized

Piha hommia

Kesä tulee, tai voikun tulisikin. Ollaan tässä kesää odotellessa alettu laittamaan takapihaa kuntoon. Alkuunhan se oli tyhjä läntti jossa hädintuskin edes nurmikko kasvoi kun on jotain entistä joutomaata tai mitä lie. Aidattiin piha koirien takia. Alle eurolavoista tehtiin pohja. Laitettiin asuntovaunuun tarkoitettu etuteltta toimimaan katettuna teranssina. Vieressä avo teranssi jossa pöytä ja tuolit. Metsästä nappastiin muutama pieni puu. Elämänlankaa kasvamaan aidan vierustaan niin saa vähän näkö estettä. Puukehikot kaikkien puiden ja puskien ympärille ettei koirat käy nappaamassa niitä ylös sieltä, Sagalta yllättäen löytynyt myös kaivuu viettiä.

1496346194884 (1)

Tässä laitetaan vielä kiveä oikealle puolellekin, tukemaan laatikoita ja peittämään tuota pöllyävää maata. Portista pääsee takakautta ulos. Huomaa 1.6 ja rakeita sataa… Hyvä kesä.

1496346610609
Portilta kuvattuna, pitkospuut vie teranssille. Oikealla puolella muutama kesä kukka väriä antamassa.

Kuva otettu nurkasta, vähän hahmottuu            1496346800630miten pihaa on asetelmat sijoitettu. Aidan  takana  avoteranssi. Vanha reki, etualalla, on  laitettu  kesäkukilla.

 

1496345867158
Tässä avoteranssi vähän tarkemmin. Niinkuin huomaa aidan vierusta kaipaa jonkunlaisen säilytys ratkaisun, nyt on purkit ja purnukat miten sattuu.

 
Oikealla olevaan tyhjään maa osaan on tarkoitus laittaa pieni allas, hieman upottaa maahan ja kivillä reunustaa. Näen jo silmissä miten syksyllä hämärässä sinne voi laittaa kelluvia kynttilöitä palamaan.

Saga päivystää omaa tonttiaan ja toimii työn johtajana. Kaikki maahan istutetut kukat on monivuotisia ja yritin valita niitä niin että kukkii pitkin kesää ja viimeset syyskuulle asti.