Entertaiment · Lifestyle

Mikroskooppinen koliitti

Tällä on kaksi erilaista alatyyppiä joista minä sairastan kollageenikoliittia. Eli suomeksi suolistosairautta. Olen ilmeisestikin sairastanut ainakin 10 vuotta, en vaan ole itse sitä tiennyt. Taisin vaan kuvitella syöväni välillä (päivittäin) vääränlaista ruokaa.

Pari vuotta sitten jouduin sairaalaan kun mikään ei pysynyt sisällä ja kipu oli tuskaista. Luulivat ensin sairaalassa että tuon ulkomaan tuliaisia, mutta en ollut käynyt ulkomailla pitkään aikaan. Silti mut laitettiin eristykseen, en valita, oma huone, telkkari ja oma vessa.

 

Aloitettiin etsimään oireiden tekijää, eli tähystykseen matka. Näytti kuulemma ihan Chronin taudilta mutta koepalojen tulokset kertoi muuta. Keliakiaa ei ollut. Välillä ollut hyviä aikoja, välillä huonoja. Kunnes oli tänä vuonna taas tähystys, koska calpro arvot veti yli 6000, normaalisti tulisi olla alle 100. Kortisooni kuuri päälle, saatiin lukemat laskemaan alle 500. Tutkimuksissa selvisi että ongelma on ohut suolen päässä. Seuraavaksi tehdään kapseliendoskopia, enskuussa. Tässä tutkitaan kamerakapselin välityksellä missä hapessa ohut suoli on.

Olisi erikivaa jos löytyis nyt jotain minkä voi hoitaa tai saada lääkityksellä remissioon. Kortisoni ei ollut mulle hyvästä, tuli silloin sisustettua koko kämppä uusiks.

Meikku n saanut perinnöksi kaikenlaisia ongelmia… Paska reissu mut tulipahan tehtyä 🙂