Uncategorized

Kynsi harrastus

Aloitin joskun 10 vuotta sitten kynsi harrastuksen. Alkuun ostin sokkarilta muistaakseni Kiss merkkisen setin akryylikynsien tekemiseen ja harjoittelin sillä. Setti tais maksaa lähemmä 30€.

Kerran kävin laitattamassa juuri koulutuksen käyneellä kynsitaiturilla geelikynnet, no eihän ne mulla pysynny enkä sitten viittiny edes huollattaa niitä. Toisen kerran menin ammattilaisen luokse laitattamaan akryylikynnet ja ne oli aivan mahtavat. Huomasi että hän oli niitä ennenkin tehnyt. Useasti kävin huollattamassa mutta loppu viimein se alkoi tuntumaan kalliilta. Kaikkina kertoina kun huollossa kävin, katsoin tarkkaan kuinka hän huollon teki ja ajattelinkin että miks ei, voisin itse tehdä ihan saman.

Kotia nettiä selaamaan ja löysinkin sivun joka myy tuotteitaan myös ei ammattilaisille, nded, (en muista mikä nimi heillä silloin oli) joten tilasin sieltä akryyli startti paketin ja harjoittelemaan. Aloin pitämään omasta käden jäljestä niin paljon etten ole sen jälkeen antanut kenenkään laittaa kynsiäni. Opettelin tekemään tippien lisäksi myös muoteilla, josta pidän edelleen enemmän. Kynsilakkoja oli ties kuinka monta putellia, koristelu ei kuitenkaan ole vahvimpia puoliani.

Jossain vaiheessa löysin myös ebayn ihmeellisen maailman ja kaikki ihanat kynsikoristeet, ebaysta tilasinkin paljon kaikkea ja tuli tilattua myös uv-uuni ja väri geelejä. Nded:istä ostin kuitenkin kaikki alus-, rakenne- ja päällisgeelit. Akryylien jälkeen geelikynsien teko oli helppoa kuin mikä ja viilaaminen huomattavasti nopeampaa. Kynsilakat sai jäädä nurkkaan ja tilalle tuli värigeelit, timantit, tarrat, yms…

Puolisen vuotta sitten siirryin takaisin akryyleihin, kestää paremmin minulla ja geeleillä en koskaan oppinut muoteilla tekemään. Kerkesin jo myydä kaikki geeli kamppeet pois, koska en ajatellut niitä tarvitsevani. Mutta niimpä vaan huomasin että ebaystä lähti tilaukseen uusi uuni ja värillisiä päällisgeelejä plus kaikkea muutakin (ei niin) tarpeellista 🙂

Galleriaan lisäsin kansion jossa on tekemiäni kynsiä, käyhän kurkkaamassa.