Entertaiment · Lifestyle

Hohhoijaa mikä juhannus

Juhannus viikon alussa olin yhteydessä eläinlääkäriin. Daisyhan oli tiineenä, ja juhannusaattona olisi päiviä ollut 58vrk. Ehdotin lääkärille jos Daisy leikattaisiin, ei tarvitsisi sitten lähteä juhannuksena ajamaan päivystykseen, jonne on meiltä tunnin matka ja ainakin tupla hinnat. Lääkäri oli sitä mieltä ettei he tee sektioita suunnitellusti.

Siirryin vaunusta Daisyn kanssa sisälle nukkumaan, tehtiin pennuille ja Daisylle pesä ja kaikki tarvikkeet valmiina. Välillä Daisy petasi sänkyä ja oli levoton. Mittailin lämpöjä, olihan siinä selkeä lämmön lasku 36,1, odoteltiin ja mittailtiin. Mitään ei tapahtunut, lämpö nousi pikkuhiljaa lähemmä 37 astetta. Peräpäästä tuli vihertävää vuotoa, tuli ruskehtavaa limaa ja ajattelin että nyt on aika. No ei ollu kuitenkaan.

Eilen soitin sitten omalle eläinlääkärille ja kysyin, onko normaalia. Pyysivät lääkärille heti kattomaan tilannetta. Daisy ultrattiin ja pentuja näkyi 2-3, mutta ei yhtään sydämmen lyöntiä. Tilanne oli se että Daisy samantien leikkaukseen.

1530090154970Ellä kysyi myös etttä onko tarkoitus tehdä pentuja vielä, voiko poistaa kohdun jos on tarve. Sanoin että kohdun saa ottaa pois jokatapauksessa. Pääasia oli Daisyn selviäminen. Daisylle annettiin esilääkitys, joka alkoi aika nopeasti vaikuttamaan ja nukahti mun syliin. Ellä lähti leikkaamaan ja minä menin siksi aikaa kotiin odottamaan, en olisi voinut jäädä sinne, vaikka leikkauksessa menikin n. tunti aikaa.

 

Pääsin autoon kunnes tuli ekana mieleen, että mitä jos Daisy ei selviä. Kyllähän siinä kyynel vierähti. Ja pelotti ihan järkyttävän paljon. Kädet täristen ajoin kotiin ja pyysin miestä mukaan hakemaan Daisyä kotiin.

1530090249333Leikkaus sujui onneksi hyvin. Pennut oli kuollut luultavasti viikko sitten, yksi pennuista oli jo kerennyt muumioitumaan. Kohtu täynnä mätää, joka oli sitten tehnyt sen epämääräisen vuodon. Kohtu oli myös tulehtunut, ilmeisesti se teki muutoksia lämmön vaihteluun. Kohdun poisto on tämänkin puolesta hyvä asia. Jos olisin mennyt myöhemmin ellälle, olisi tilanne ollut hyvin vaarallinen Daisylle.

Olen niin kiitollinen Jämsän pieneläinklinikalle, jossa kerettiin ottamaan täyteen puukatusta päivästä huolimatta Daisy vastaan ja samalla pelastaan hänet.

Eilisen illan Daisy nukkui, oli ihan tokkurassa saamistaan kipulääkkeistä ja nukutuksesta. Mun pikkuinen on ihan reppana. Sai mukaansa ison tötterön pään ympärille ettei pääse haavaa nuolemaa. Otin kuitenkin yöksi tötterön pois, ei sen kanssa voi nukkua mitenkäänpäin. Yöllä Daisy herätti että oli vessa hätä. Kävely onnistui jo hyvin siinä vaiheessa, rakko ja suolisto toimi hyvin. Tänään aamulla annoin kipulääkettä ja antibiootin. Ruoka on alkanut maistumaan. Laitettiin tötterö pois ja leikkasin paidan hihan josta vetäsin puvun Daisyn päälle. Helpompi liikkua ja ei kuitenkaan pääse nuolemaan haavaa.

Että semmonen juhannus meillä.