Uncategorized

Helvetinjärvi

Täällä käytiin patikoimassa 27.7, piti olla neljän kilometrin mittainen lenkki. No ei sit ollut kuitenkaan koska minä toimin kartturina, kilometrejä tuli 14,68 ja aikaa meni 5 tuntia 50 minuuttia. Ihan järkyttävää, olin loppu viimein niin poikki että olisin voinut jäädä istumaan maahan.

Ilma oli suotuisa meille, ei ollu helle, ei kylmä eikä satannut. Lentäviä ötököitä yllättävän vähän. Uimassa olisi voinut käydä mutta en olisi voinnut jalkaa sinne laittaa koska se ei ollut hiekkapohja (ällöttää ajatuskin että jossain mutasemmassa kohdassa voi olla iilimato ja se takertuisi jalkaan, hyi yök..)

Vasemmalla näköala paikka kalliokielekkeeltä, lähemmäs reunaa en uskaltautunu. Kovin oli paljon ihmisiä liikenteessä, joista yllättävän moni ulkomaalaisia. Ulkomaalaiset on kovin kohteliaita ja tervehti vastaan tullessa.

1503232184198

 

Tuonne alas olisi päässyt kävelemään mutten yksinkertaisesti jaksannu enää, oltiin kävelty useita satoja rappusia ylös ja alas. Reittejä oli useampi vaihtoehto, mistä me ilmeisemmin valittiin se pisin 🙂 Ajattelin että oikaistaampa hieman kunnes huomasin että väärä suunta ja takas. Loppujen lopuksi takasin autolle tultiin samaa reittiä mistä oli lähdettykin. Lähtö pisteestä olisi saanut lainata karttaa josta olisi reitin nähnyt mut eipä tullu otettua kun aattelin et neljä kilsaa ja merkattu reitti, iisi homma.

Nyt jälkeenpäin kun ajattelee niin ei harmita kyllä yhtään, saatiin raitista ilmaa, nähtiin upeita maisemia ja koirat sai kunnon lenkin. Tai no Daisy väsy aina välillä niin kannoin sitä sitten mun olkalaukussa. Kävi siellä pieni äksidenttikin, heti alku matkasta tietysti. Sagalla on nailon hihna käytössä ja pidin sitä kiinni kun tuki koira vastaan, ilmeisesti ei ollut tarpeeksi tiukalla kun sormeen tuli toisen asteen palovamma, voin sanoa että kyllä sattui. Huuhtelin vedellä ja laitoin paperitupon siihen, varmuudeks vielä särkylääke kitusiin. Kotona kun avasin paketin ni oli sen verran pahan näkönen et päätin käydä päivystyksessä sen kanssa. Rasvalappua ja pakettiin. Seuraavalla viikolla jäykkäkouristus rokotus kaiken varalta, en muista oonko viimeks saanut jäykkäkouristus rokotteen yläkoulussa, ni johan se oli aikakin ottaa.

Mutta ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka. Lähtöpaikalla on telttailuun sopiva mesta ihan järven rannassa, tais olla ulkohuuskatkin, vesipiste. Eväät voi ottaa mukaan, on grillaus paikkoja matkan varrella. Ja juomista ehdottomasti. Puhelin missä on akkua, mulla on aina sport tracker päällä kun seikkaillaan ja se valitettavasti imee aika hyvin akkua, mutta kesti tuon matkan, onneksi.

Jos satumme joskus lähtemään pohjoisiin karhun kierrokselle niin mää en saa kuulemma toimia kartturina 🙂 Voi 4-5 päivän reissu venyä pian tuplasti 🙂